Lansăm campania de crowdfunding ‘Susțin LGBT la referendum’, menită să strângă resursele necesare pentru o serie de acțiuni menite să mobilizeze sute de oameni în lupta pentru drepturi egale!

Referendumul de modificare a Constituției, pentru restrângerea definiției familiei, se apropie cu pași repezi. Inițiativa Coaliției pentru Familie a fost votată deja de Camera Deputaților, iar acum se așteaptă un vot în Senat. Atât comunitatea LGBT, cât și aliații s-au trezit parte a unei dezbateri cu privire la drepturile omului, într-o confruntare cu partidele politice și cu Biserica Ortodoxă, entități cu acces la numeroase resurse pentru a-și pune în aplicare planurile.

Asociația MozaiQ, organizație comunitară LGBT, înființată în anul 2015, s-a văzut nevoită să țină piept valului conservator îndreptat împotriva minorităților sexuale. De-a lungul ultimilor doi ani, MozaiQ a organizat peste 150 de evenimente comunitare, o școală de vară, forumuri publice cu politicieni, marșul ‘Dumnezeu nu face politică’, un protest în Piața Universității, Bucharest Pride 2016, un grup studențesc LGBT, Campus Pride, în Universitatea București, întâlniri ale seniorilor LGBT, ieșiri sportive, o campanie de advocacy pentru înființarea unui centru comunitar LGBT în București, precum și o serie de ieșiri publice menite a oferi reprezentare unei comunități a cărei voce nu s-a auzit suficient de-a lungul anilor. În același timp, MozaiQ a considerat esențială solidaritatea cu alte grupuri din societate, prin urmare am consturit alianțe cu organizații feministe, organizații care luptă pentru drepturile persoanelor rome sau pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. Considerăm solidaritatea ca fiind ceva esențial într-o democrație.

Acum, MozaiQ pregătește campania privind referendumul de modificare a Constituției și are nevoie de ajutor. Am demonstrat că suntem creativi, că muncim mult, că ne pasă de comunitatea noastră, iar acum cerem comunității să vină în întâmpinarea noastră, astfel încât să ne apărăm împreuna drepturile. Pentru că atunci când drepturile unui singur om sunt puse sub semnul întrebării, drepturile tuturor sunt în pericol.

Lansăm campania de crowdfunding ‘Susțin LGBT la referendum’, menită să strângă resursele necesare pentru o serie de acțiuni menite să mobilizeze sute de oameni în lupta pentru drepturi egale. În cadrul campaniei vom imagina o strategie de comunicare, vom recruta voluntari, vom pregăti materiale promoționale, video-uri, acțiuni directe, un website, pentru a avea acoperire națională.

Ce propunem

  1. Proteste și acțiuni în spațiul public. De-a lungul următoarelor luni, vom mobiliza comunitatea noastră pentru a se organiza și a-și cere drepturile în mod public, vizibil, menite a transmite un semnal clasei politice, dar și societății, că existăm și rezistăm încercărilor de limitare a drepturilor noastre.
  2. Un cort de informare a cetățenilor în București, amplasat timp de o lună într-o zonă centrală, unde voluntarii MozaiQ vor împărți pliante și vor discuta despre modificarea Constituției cu trecătorii.
  3. Deplasări MozaiQ în țară. Vom încerca să fim prezenți în cât mai multe orașe din România, chiar și în orașe mai mici, pentru a informa comunitățile locale cu privire la pericolele modificării Constituției.
  4. Campanie video, care va include un clip general de promovare și o serie de video-uri individuale, menite să promoveze cât mai multe fețe de cetățeni dedicați drepturilor omului și drumului democratic al României.
  5. Website de promovare a campaniei, de unde cetățenii se vor putea informa și vor putea să descarce materialele promoționale ale campaniei.
  6. Materiale promoționale, care includ afișe, imagini pentru social media, stickere, stencils-uri, tricouri, genți, agende, etc.
  7. Publicitate online, atât pe facebook, cât și pe diverse website-uri cu trafic consistent, astfel încât să ne asigurăm că mesajul nostru ajunge suficient de departe, la câți mai mulți cetățeni.

Așadar, venim în fața ta cu acest plan, menit să strângă în jurul nostru cât mai mulți oameni, să mobilizeze grupuri sociale, care să-și facă vocile auzite.

Am deschis trei conturi pentru donații, iar în timp real te vom informa cu privire la suma care s-a strâns săptămânal. În ceea ce privește cheltuielile, la finalul campaniei vom prezenta, într-un mod transparent, un raport complet al traseului banilor.

Cont în lei RO16BTRLRONCRT0320175902

Cont în USD RO94BTRLUSDCRT0320175901

Cont în EURO RO09BTRLEURCRT0320175904

Mai poți dona și prin Paypal aici.

Cheltuielile de personal nu sunt incluse în campania de crowdfunding pentru că toată munca noastră este voluntară.

Îți mulțumim că ne-ai citit povestea până la final și îți mulțumim pentru contribuția ta la această campanie, menită să consolideze comunitatea în care trăim.

Pentru detalii, întrebări, nelămuriri, îți stăm la dispoziție pe pagina de facebook a MozaiQ aici, sau la email mozaiqlgbt@gmail.com.