MozaiQ are plăcerea să invite comunitatea LGBTQIA la o după-amiază de conversații privind prioritățile comunitare. Evenimentul, organizat sub formatul primului Pride Village, va avea loc sâmbătă, 15 iunie 2019, la Goethe-Institut, Calea Dorobanți 32, de la ora ora 13:00 la ora 18:30.

În ultimii ani, majoritatea resurselor și acțiunilor comunitare s-au axat pe protejarea familiei formate din persoane de același gen în contextual referendumului de interzicere la rang constitutional de interzicere a căsătoriilor dintre persoane de același gen. Campania media de boicot derulată de MozaiQ a reușit să blocheze procesul de revizuire constituțională dar și să atragă noi aliați și să creeze o percepție favorabilă a comunității LGBTQIA. În același timp, această concentrare de resurse a limitat avansarea agendelor alternative ale comunității.

Având în vedere această schimbare recentă a climatului politic și social, considerăm oportună pentru dezvoltarea sustenabilă a mișcării LGBTQIA locale restabilirea obiectivelor comunitare în cooperare cu parteneri din societatea civilă pornind de la comunitățile care în ultimii ani au fost în mod tradițional subreprezentate și neadresate.

În cadrul primei ediții a Pride Village, MozaiQ va organiza sesiuni de consultare comunitară, în paralel, în rândul a șase comunități LGBTQI:

  1. persoane LGBTQIA de etnie romă;
  2. persoane LGBTQIA seropozitive HIV;
  3. persoane trans;
  4. femei LBTQI (lesbiene, bisexuale, trans, queer și intersex);
  5. lucrători și lucrătoare sexuale din comunitatea LGBTQIA;
  6. adulți LGBTQI de peste 45 de ani.

Participarea în cadrul evenimentului Pride Village se face doar în baza înregistrării și confirmării. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi următorul formular până la data de 14 iunie 2019 sau vino direct acolo:

https://forms.gle/XrEK8Rr1ZVtcvXbJA

Rezultatele acestei sesiuni vor fundamenta lansarea apelului ”Impact Pride” din cadrul Fondului Comunitar LGBTQI. Apelul, lansat în perioada Bucharest Pride Week, 15-22 iunie 2019, este dedicat susținerii tehnice și financiare a șase inițiative comunitare în valoare totală de 25,000 RON.

Agenda Pride Village, 15 iunie @ Goethe-Institut