Echipa MozaiQ

Robert Rațiu, președinte

Absolvent de psihologie, fost jurnalist, actual director de creație într-o agenție de PR, Robert este cunoscut drept activist LGBTQI+ dinainte să se identifice personal cu această etichetă. În 2008 am câștigat Premiul pentru Activism la cel mai longeviv eveniment LGBT românesc – Serile Filmului Gay, pentru site-ul GAYPRIDE.RO – un proiect dedicat mândriei de zi cu zi format din mărturii personale ale membrilor comunității și din mărturiile aliaților acestora, un proiect dezvoltat alături de Octavian Logigan. Ulterior Robert a continuat să susțină comunitatea din toate posturile în care a activat, în special din cea de jurnalist și ulterior de redactor șef al revistei Beau Monde. Articolele sau dosarele despre comunitatea LGBTQI+ au generat o discuție generală în presa locală și un trend al reprezentării corecte și diverse care încă continuă și la acest moment.

Alexa Valianatos, vicepreședintă

Alexa este o femeie transgender, activistă pentru drepturile comunității LGBT și cu precădere a comunității transgender. A participat în anul 2017 la multe acțiuni și activități din cadrul comunității și începând cu luna mai 2017 a dus o muncă de informare și educare a societății largi cu ajutorul media și a presei scrise. Membră MozaiQ din anul 2017, Alexa a înțeles importanța și nevoia unei organizații în relația cu restul comunității. Înainte de a începe tranziția de gen, în decembrie 2016, Alexa a lucrat în alimentație publică, organizând bucătării.

Ovidiu Anemțoaicei, membru Consiliu Director

În 2004 Ovidiu a absolvit ştiinţe politice la SNSPA (Bucureşti), ulterior a urmat cursurile de masterat şi doctorat în studii comparate de gen la Central European University (Budapesta), a lucrat ca inspector/consilier (2005-2006) şi consilier personal al secretarului de stat (2009-2010) în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi (Ministerul Muncii). În perioada 2009-2016 a implementat proiecte co-finanţate din fonduri structurale europene în cadrul a mai multor instituţii publice şi organizaţii non-guvernamentale implicate în sprijinirea persoanelor şi comunităţilor marginalizate. A publicat articole în reviste naţionale şi internaţionale în domeniul teoriei de gen queer şi, ca cercetător naţional, a contribuit la elaborarea de diverse rapoarte europene şi la redactarea de ghiduri şi manuale naţionale ce abordau egalitatea de gen şi economia socială. În 2015 a co-fondat editura şi librăria Hecate.

Vlad Viski, Director executiv

Activist LGBT, editorialist și cercetător independent. A absolvit Central European University, cu un masterat în științe politice pe tema mișcării LGBT din România după 2001. Licența și-a făcut-o la California State University, Los Angeles, în științe politice. A mai urmat cursuri la Tel Aviv University și Hong Kong University. A publicat articole pentru Vice România, Adevărul, Decât o Revistă, them.us, Gay Star News, Observator Cultural, The Advocate, Critic Atac. În februarie 2017 a lucrat la expoziția “SAVAGED Pink. Istoria presei gay din anii 90”. Interviuri și citări pentru New York Times, SBS Australia, Associated Press, intomore, Elle Romania, România Liberă. Între 2015 și 2018 a ocupat poziția de președinte al MozaiQ.

Lavinia Chirică, Cenzor

Lavinia este o entuziastă susținătoare a drepturilor omului, persoană proactivă și cu o experiență de aproape 5 ani în mediul ONG. Licențiată în sociologie, în prezent urmează Master of Research in Sociology, domeniul queer studies.

Tudor Kovacs, membru Consiliu Director

Activist LGBT, cu o prezență în board-uri și comitete la nivel internațional: Global Forum on MSM and HIV (reprezentare Europa Centrală și de Est); Steering Committee for the European HIV and Hep Testing Week, grupuri de lucru ale ONU pentru diverse publicații, manuale și programe de trainingș, manager și inițiator al programului Eu Sunt! TU? al fundației PSI România, director general al organizației internaționale ECOM, fost membru și președinte al ACCEPT. În prezent Capacity Building Officer la IGLYO. Experiență destul de multă în training, educație, formare, construire, dezvoltare și motivare de comunități, grupuri și rețele, management non-profit, vorbit în public, apariții in mass-media, și altele.

Alexandru Palas, Membru Consiliul Director & Consultant Administrativ

Membru fondator MozaiQ. Parte din echipa de organizare și training a școlii de vară ”Acțiune pentru Egalitate”, a organizat evenimente în timpul Lunii Istoriei LGBT și în cadrul programului Q Sports România, a colaborat în desfășurarea unor acțiuni caritabile și am ținut sesiuni de training pe teme de organizare comunitară în București și Iași. Implicat intens în operațiunile de zi cu zi ale organizației

Mihnea Florea, Coordonator de programe

Membru fondator MozaiQ și membru în Consiliul Director între 2015 și 2018. Lucrează în activismul pentru drepturile omului și drepturile LGBT de peste cinci ani, cu experiență de trainer, leadership development, dar și ca organizator comunitar, în București și Cluj. La nivel național s-a implicat în dezvoltarea de strategii de advocacy în promovarea parteneriatului civil și privind modificarea definiției familiei în Constituție. Experiență în consolidarea relațiilor trans-naționale la nivelul Europei Centrale și de Est. În prezent program assistant la German Marshall Fund, cu focus pe promovarea democrației și combaterea iliberalismului în Europa. Grantmakink officer la GMF pentru Slovacia și Slovenia, în cadrul CEE Democracy Grant Making Program. Parte a echipei internaționale care coordonează Transatlantic Inclusion Leaders Network.

Alina Dumitriu, membră Consiliu Director

Activistă pe drepturile omului, lucrător social și am o formare în psihoterapia analiză tranzacțională, Alina lucrează de 13 ani cu consumatori de droguri injectabile, lucrători de sex comercial, persoane fără adăpost, comunitatea romă, comunitatea LGBTQI+, persoane care trăiesc cu HIV, TBC, hepatitele B și C. În cadrul asociațiilor Sens Pozitiv și ARAS oferă servicii de consiliere, îngrijiri, tratament și prevenire, face management de caz, advocacy și lobby la nivel european. Membră a European AIDS Treatment Group. Oferă donații de tratament HIV, PEP și PrEP.

Andrei Ion, membru Consiliu Director & Coordonator Q Sports România

Andrei are 24 de ani. Activist LGBT+ de aproape 2 ani. Pe lângă partea de activism, în viaţa profesională lucrează în dezvoltare de software. A început la MozaiQ în anul 2017 un grup IT (LGBT) printr-un Hackaton, combinând partea profesională cu cea de activism. Fan al sporturilor de orice fel. Îi place baschet-ul, exerciţiile în aer liber şi alergarea. A participat la Gay Games Paris 2018 la proba de atletism 5K&10K alergare. Coordonator al proiectului Q Sports România din cadrul MozaiQ.

Răzvan Azam, Coordonator de voluntari

Răzvan este o persoană comunicativă, o fire perspicace și curioasă, căruia îi place să fie mereu implicat în activități si acțiuni. Este pasionat de fotografie, îi place să călătorească și să se autodepășească mai tot timpul.

Oana Ungureanu, responsabilă outreach

Oana se identifică ca agender și e o persoană aventuroasă și empatică. Studiază antropologia, fiind însă interesată de orice înseamnă științe sociale, iar în timpul liber se joacă jocuri video sau lucrează la diverse proiecte personale.