Forum cu parlamentari privind parteneriatul civil

MozaiQ vă invită la Forumul IDAHOT – Întâlnire cu parlamentari privind parteneriatul civil în România. Forumul are loc cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Homofobiei și Transfobiei și va avea loc la Cărturești Verona, Strada Pictor Arthur Verona 13-15.

Forumul IDAHOT urmărește întărirea relației dintre alegători și parlamentari prin dezbaterea unei teme centrale de actualitate: parteneriatul civil.

În cadrul Forumului IDAHOT vor participa: Ana Adriana Săftoiu (PNL), Florina Presadă (USR) și Petre Florin Manole (PSD).

Agenda Forumului poate să fie consultată mai jos:

5:00 | Cuvânt de deschidere din partea Excelenței Sale, Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la București.

5:10 | Istoria propunerilor legislative privind parteneriatul civil – Remus Cernea

5:20 | Discuție moderată cu parlamentari

6:00 | Comentarii și întrebări din partea publicului

6:20 | Declarații finale din partea parlamentarilor

În cadrul acestui Forum, urmărim prezentarea soluțiilor politice actuale privind parteneriatul civil ori alte opțiuni legislative de recunoaștere a cuplurilor formate din persoane de același sex din România. Tematica drepturilor minorităților sexuale și de gen este încă insuficient abordată la nivel public și în relație cu politicile publice ale statului român, in condițiile în care parteneriatul civil rămâne, pentru comunitatea LGBT, o prioritate care ar asigura recunoașterea unor drepturi minimale pentru cuplurile formate din persone de același sex.

***Pe 20 mai 2017, la ora 16, ieșim la Marșul Diversității, pe Blvd. Kiseleff, la Arcul de Triumf. Detalii: https://tinyurl.com/m2rzyst