Comunicat de presă | 18 mai 2017

Asociația MozaiQ va participa la Bucharest Pride 2017, în solidaritate cu cauza LGBT. Astăzi, comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender) se confruntă cu o serie de probleme: lipsa reprezentării publice, discriminare pe piața muncii, lipsa accesului la servicii medicale sau bullying în școli. Mai mult, o inițiativă de a modifica Constituția e menită să restrângă drepturile cetățenilor și cetățenelor LGBT.

Considerăm necesară o solidarizare la nivelul întregii societăți, pentru ca fiecare dintre noi să fim schimbare pe care ne-o dorim. Anul acesta este absolut necesar să avem un număr record de participanți la Bucharest Pride, pentru a transmite un semnal hotărât ca drepturile omului trebuie protejate pentru a consolida democrația din România.

IBM România va participa la Bucharest Pride 2017. IBM a fost una din primele companii care a inclus orientarea sexuală ca criteriu in politica companiei pentru oportunități egale, și încă de acum 20 de ani compania a extins beneficiile acordate partenerilor inclusive pentru angajații gay și lesbiene în Statele Unite ale Americii. În România, IBM participă in diferite activități locale ce țin de diversitate, sprijinind drepturile și oportunitățile egale pentru comunitatea LGBT în mod constant și activ.

IBM este dedicat creării unui spațiu de muncă sigur pentru toți angajații din întreaga lume, precum și consolidării oportunităților egale pentru toți cetățenii, indiferent de orientare sexuală, identitate sau expresie de gen.

Sunteți așteptați la Bucharest Pride 2017, alături de comunitatea LGBT, aliați, persoane din societatea civilă, organizatorii Bucharest Pride colegii de la Asociația ACCEPT, persoane din toate clasele sociale, să spunem răspicat că drepturile omului nu sunt negociabile, și că ne dorim o societate deschisă, în care toți cetățenii sunt respectați și le sunt asigurate oportunități egale pentru dezvoltare.