Asociația MozaiQ desfășoară în perioada 30 mai 2017 – 10 septembrie 2017 o anchetă pentru a documenta experiențele tinerilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender), elevi în școlile din România.

Datele furnizate de acest studiu vor ajuta comunitatea LGBT+ din România și asociațiile care o sprijină să informeze autoritățile competente și publicul cu privire la dreptul elevilor de a fi tratați cu respect și de a beneficia de o educație de calitate. Pe baza informațiilor primite vom alcătui un raport care va fi disponibil pe site-ul nostru.

Chestionarul conține întrebări despre tine și experiența ta în școală: dacă te-ai simțit în siguranță sau te-ai confruntat cu prejudecăți în anul școlar 2016-2017. Completarea chestionarului este voluntară și complet anonimă. Dacă există întrebări care te fac să te simți inconfortabil sau la care nu dorești să răspunzi, nu trebuie să o faci.
 
La sfârșitul chestionarului vei găsi o serie de organizații la care poți apela dacă ai nevoie să discuți cu cineva.
 
Completarea chestionarului ar trebui să dureze 20-30 de minute.

Pentru a începe completarea chestionarului, accesați următorul link: tinyurl.com/intrebariLGBT 

În paralel, Asociația MozaiQ cheamă tinerii LGBT să scrie despre experiența lor de liceu în cadrul competiției ”Spune-ți povestea”! În perioada 1 – 31 august, persoanele LGBT cu vârsta între 16 și 19 ani pot participa în cadrul competiției prin transmiterea a 1-2 pagini în care descriu care sunt experiențele plăcute sau neplăcute cu care aceștia se confruntă. Încurajăm tinerii să scrie despre experiențele personale de coming out, despre colegii, prientenii și profesorii de liceu, despre experiența LGBT din clasă sau din afara clasei, despre dragoste, familie și speranțele lor.

Info: http://mozaiqlgbt.ro/spune-ti-povestea/

Pentru a participa, descarcă și completează formularul ”Spune-ți povestea” de la următoarea adresă https://goo.gl/XgRkez și transmite-l până pe 31 august!