Comunicat de presă | Asociația MozaiQ anunță alegerea unei noi conduceri a organizației, în urma Adunării Generale anuale. Astfel, noul Consiliu Director este format din: Robert Rațiu, președinte, Alexa Valianatos, vice-președintă, și membrii Ovidiu Anemțoaicei, Alina Dumitriu, Andrei Ion, Tudor Kovacs și Alexandru Palas, precum și Lavinia Chirica pe poziția de Cenzor.
Noii membri ai Consiliului Director MozaiQ au o vastă experiență în domenii diverse, cum ar fi presă, comunicare, munca cu grupuri vulnerabile, construcție comunitară sau HIV, lucru absolut esențial pentru respectarea misiunii comunitare a MozaiQ.
„Aceste schimbări duc MozaiQ într-o nouă etapă, pentru a putea să servim mai bine comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender) din România, să imaginăm proiecte care să adreseze diversele nevoi ale comunității și, mai mult, să consolidăm mișcarea LGBT din România. În plus, vrem să venim în întâmpinarea aliaților comunității și să le oferim un spațiu în care să-și exprime solidaritatea” a declarat Robert Rațiu, președinte MozaiQ.
Pe lângă munca noului Consiliului Director, echipa MozaiQ se va mări în perioada următoare, sub coordonarea noului director executiv Vlad Viski. Încă de la înființare, în 2015, MozaiQ și-a propus constant să ofere reprezentare comunității LGBT, dar și să consolideze relații de încredere între indivizi, lucru evidențiat de diversele proiecte ale organizației în mai multe orașe din România.
Pe lângă munca comunitară MozaiQ își va continua eforturile pentru legalizarea parteneriatului civil în România și pentru respingerea inițiativei cetățenești de modificare a definiției familiei în Constituție, teme esențiale pentru comunitatea pe care o reprezentăm.
*** MozaiQ este una dintre principalele organizații comunitare care se adresează persoanelor LGBT din România. Ne propunem să participăm la dezvoltarea comunității LGBT din România sub stindardul solidarității și încrederii reciproce, rezultate din activități sociale, o prezență pe scena culturală alternativă, precum și atenția deosebită acordată diverselor grupuri din comunitate.