Asociația MozaiQ anunță alegerea unei noi conduceri a organizației, în urma Adunării Generale anuale. Astfel, noul Consiliu Director este format din: Robert Rațiu, președinte, Alina Dumitriu, vice-președintă, și membrii Mihnea Florea, Carmen Gheorghe, Tudor Kovacs, Antonella Lerca Duda și Cristi Mușat, precum și Mircea Ciobanu pe poziția de Cenzor. Mandatul actualului Consiliu Director va fi de doi ani, conform noilor reglementări statutare ale organizației.

Noul Consiliu Director reprezintă garanția că MozaiQ își va continua misiunea de reprezentare și consolidare a comunității LGBT precum și strategia MozaiQ 2019-2021 votată de Adunarea Generală la începutul anului.  Membrii noului Consiliu Director au o vastă experiență în domenii diverse, printre care munca în comunitatea romă, prevenție HIV, comunicare și PR, reprezentarea lucrătorilor și lucrătoarelor sexuale, consolidarea grupurilor marginalizate LGBT+, tineret. Diversitatea noului Consiliului Director este compatibilă cu diversitatea comunității LGBT și a aliaților noștri.

„MozaiQ este astăzi mai vizibilă ca niciodată, venind după un exercitiu de comunicare si reprezentare cum a fost Referendumul pentru Familie din 2018, reușind să atragă voci importante din comunitatea LGBT, precum și aliați importanți, – atât grupuri informale, cât și companii -, care garantează succesul nostru mai departe. Pentru mandatul 2019/2021 ne propunem să întărim continuu organizația, să redefinim procesele operaționale interne, să fim mai transparenți cu deciziile noastre și la fel de implicați în a crește și a promova vizibilitatea comunității LGBT+”, a declarat Robert Rațiu, președinte MozaiQ.

Prioritățile noului Consiliu Director sunt aliniate cu strategia organizației pentru următorii doi ani, respectiv consolidarea organizației, dezvoltare și organizare comunitară, dezvoltarea de servicii comunitare, sănătate și comunicare și informare. Noul Consiliu Director va continua munca colegilor care și-au încheiat anul acesta mandatul, colegi cărora le mulțumim pentru implicare.

*** MozaiQ este una dintre organizațiile comunitare care se adresează persoanelor LGBT din România. Ne propunem să participăm la dezvoltarea comunității LGBT din România sub stindardul solidarității și încrederii reciproce, rezultate din activități sociale, o prezență pe scena culturală alternativă, precum și atenția deosebită acordată diverselor grupuri din comunitate.