Asociația MozaiQ lansează apelul de inițiative ”Octombrie – Luna Istoriei LGBT+” pentru inițiative comunitare derulate de grupuri informale și organizații LGBTQI din afara municipiului București. Apelul urmărește implicarea comunității LGBTQI din principalele orașe prin sprijinirea inițiativelor care adresează una dintre următoarele teme:

(a)  Acțiuni culturale: documentarea și/sau promovarea istoriei și culturii locale LGBTQI

(b) Advocacy comunitar: mobilizare comunitară pentru susținerea temelor de interes pentru comunitatea locală LGBTQI și/sau marcarea unui an de la organizarea Referendumului împotriva familiei diverse

(c)  Consolidare comunitară: evenimente sociale ce reunesc persoanele din comunitatea locală LGBTQI

În cadrul acestui apel, Asociația MozaiQ urmărește să sprijine 4 acțiuni comunitare în perioada 1 octombrie – 31 octombrie 2019. Bugetul estimat pentru fiecare inițiativă este de 1,000 RON. Complementar finanțării nerambursabile, MozaiQ oferă sprijin tehnic în implementarea celor 4 inițiative comunitare selectate.

Propunerile de inițiative se transmit până marți, 10 septembrie 2019 prin completarea formularului de aici ori folosind următorul link: https://forms.gle/jFiP3r8uV2spfRYr5 

Apelul de inițiative ”Octombrie – Luna Istoriei LGBT+” face parte din Fondul Comunitar LGBTQI, primul fond dedicat inițativelor comunitare LGBTQI (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer și intersex) din România!

 

Calendarul Apelului

Lansarea apelului30.08.2019
Transmiterea de propuneri de inițiative10.09.2019
Discutarea propunerilor cu grupurile selectate10-14.09.2019
Anunțarea inițiativelor selectate15.09.2019
Derularea inițiativelor01.10.2019– 31.10.2019

 

Fondul Comunitar LGBTQI

Fondul Comunitar LGBTQI urmărește spriinirea inițiativelor locale ale comunităților LGBTQI și a aliaților pentru a asigura siguranța, vizibilitatea și egalitatea  tuturor persoanelor din România, indiferent de orientarea lor sexuală, a identității de gen ori a altor caracteristici. Puterea comunității LGBTQI se bazează pe putearea fiecăruia, campioni și campioane vizibile pentru drepturilor persoanelor LGBTQI, și pe impactul pe care fiecare îl poate face în comunitate sa – în cercul său de prieteni, acasă, la școală, facultate, muncă.

Viziunea MozaiQ este pentru o societate în care persoanele LGBTQI participă în mod activ, deschis și vizibil la viața socială, politică, economică și culturală, iar nevoile acestora sunt adresate prin politici și servicii adecvate, pentru ca acestea să se bucure de respect și acceptare în comunitățile lor și în societate în ansamblul ei. Comunitatea MozaiQ s-a format pe convingerea că primii actori în combaterea discriminării sunt cei afectați direct de aceasta și că solidaritatea se exprimă atât în cadrul comunității LGBTQI cât și înafara ei, prin susținerea comunităților marginalizate pe criterial de gen, etnie, vârstă, tipul muncii, etc.

 

Informații suplimentare

Pentru detalii ori sprijin în conturarea inițiativelor, vă rugăm să transmiteți un email lui Mihnea Florea, coordonatorul Fondului Comunitar LGBTQI, la adresa mihnea.florea@gmail.com.

Pentru oportunități de parteneriat ori informații de presă, vă rugăm să transmiteți un email lui Vlad Viski, director executiv MoziaQ, la adresa mozaiqlgbt@gmail.com